Colorblast BV

Gewoon GOED Geregeld !!

Waarom poedercoating 

Poedercoating is een zeer duurzame oppervlakte behandeling. Poedercoating kent uitstekende oplossingen voor corrosiewering is mechanisch erg sterk en beschikt over uitstekende UV- en weersbestendige eigenschappen. Qua kleuren en effecten zijn de mogelijkheden vandaag de dag nagenoeg onbegrensd. De voordelen van poedercoating op een rij:

o    Bevat geen oplosmiddelen

o    100 % vaste stof

o    Opbouw van voldoende laagdikte mogelijk in 1 arbeidsgang

o    Weinig afval, overspray kan worden teruggewonnen.

o    Relatief gemakkelijk aan te brengen

o    Goede UV- en weersbestendigheid

o    Uitstekende mechanische eigenschappen

 Wat zijn poedercoatings

 

Poedercoating is een organische deklaag, welke dient ter verfraaiing en/of bescherming van (meestal) metalen ondergronden. Poedercoating wordt middels een poederpistool elektrostatisch of via wrijving opgeladen, de geladen poedercoating deeltjes hechten zich zo aan het geaarde object. Na het aanbrengen van de coating in poedervorm gaat het object de oven in waar de poedercoating smelt, zich hecht aan het object en uithardt. Metalen zijn de meest voorkomende toepassing van poedercoatings, echter het aanbrengen van poedercoatings op glas, plastics, MDF en keramiek is eveneens mogelijk. Poedercoatings zijn verkrijgbaar in een breed gamma aan functionele en decoratieve eigenschappen. Zo zijn poedercoatings verkrijgbaar in een haast ongelimiteerde range van kleuren, glansgraden en metallic- en structuureffecten voor industriële en consumenten toepassingen. Daarnaast is Poedercoating een economische en milieuvriendelijke coating technologie. Er worden geen oplosmiddelen gebruikt en er kan een minimale hoeveelheid aan coatingafval worden gegenereer

Poedercoatingproces 

Poedercoatings worden aangebracht op een geaard object.Poedercoating worden verwerkt uit een doos of (bij nadrukkelijke voorkeur) een poederhopper (ook wel mengvat). Poederpompen transporteren het poeder/(pers)lucht mengsel van de poederhopper of doos naar het poeder pistool. Het poederpistool transporteert het poeder/(pers)lucht mengsel naar het object. De poederdeeltjes worden opgeladen in het pistool via wrijving of elektrostatische oplading (tribo / corona oplading). De poedercoating deeltjes hechten zich aan het geaarde object. Het object gaat de oven in. In de oven (bij temperaturen van doorgaans ca. 150°C – 200°C) smelten de poederdeeltjes aan elkaar en aan het substraat, het poeder vloeithardt uit tot een homogene laag.


Speciale Technologieën 

Specifieke toepassingen vragen maatwerk. Onder Speciale technologieën zijn deze maat gesneden producten van ALESTA® voor zeer specifieke toepassingen te vinden.

AG Antigraffity 

AG zorgt met zijn zeer goede chemische en weersbestendigheid voor een uitstekende bescherming, daar waar voor metalen oppervlakten extra bescherming tegen bijvoorbeeld spuitbussen en permanent markers gewenst is. AG is speciaal ontwikkeld voor de spoorweg industrie en kent daarnaast toepassingen als: straatmeubilair, bushaltes, geluidswanden, etc.

SD Superdurable 

SD Superdurable is een productlijn geschikt voor agressieve weersomstandigheden. Dus daar waar betere UV- en weersbestendigheid gevraagd wordt is SD Superdurable de juiste oppervlaktebehandeling. SD, uitermate geschikt voor de gevelindustrie, is Qualicoat klasse 2 gecertificeerd en verkrijgbaar in diverse glansgraden en struktuur.

HR Heat resistant

Hittebestendige poedercoatings, bestendig tot een temperatuur van 550 °C zijn verkrijgbaar onder DuPont  HR. Deze serie poedercoatings op basis van siliconenhars is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld: uitlaten, barbecues etc.

AC Acrylaat

 AC acrylaat poederlakken hebben een aantal specifieke kenmerken als, uitstekende weersbestendigheid, goede vloei – zeer glad / strak oppervlakte, hoge krasvastheid en uitharding bij lagere temperatuur mogelijk (vanaf 140 °C).  Voor producten waar extra nadruk ligt op uiterlijk in combinatie met weersbestendigheid is  AC de juiste keuze. Toepassingsgebieden voor deze serie: Automobielindustrie, rijwielindustrie, velgen, deurgrepen etc.

 ZZ Zerozinc 

Zerozinc Epoxy Primer is een corrosiewerende primer op basis van de HDC (High Density Crosslinking) technology. Bij Zerozinc wordt superieure corrosiewering bereikt door een zeer hoge oppervlakte dichtheid, dus zonder toevoeging van zinc. Zerozinc is breed inzetbaar; Metaalconstructies, straatmeubilair, machinebouw en landbouwmachines. Positieve eigenschappen zijn: uitstekende corrosiewering: C5-I lang volgens ISO 12944; uitstekend overlakbaar met zowel poedercoating als natlak; hoge stoot en slagvastheid en uitharding bij lage temperaturen (energie besparing).

 PU Polyurethan 

 PU wordt ingezet daar waar verhoogde chemische bestendigheid in combinatie met UV- en weersbestendigheid wordt gevraagd. Deze serie Polyurethane poedercoatings kennen talloze industriële toepassingen waarbij sprake is van aanraking met chemische stoffen welke een standaard (poeder) coating zouden aantasten